Reviews

Deadly Alliance (NL)
3 dagen 23 uur geleden
Knut Reiersrud (NO)
4 dagen 38 min geleden
Ben Khan (UK)
4 dagen 1 uur geleden
Unanimated (SWE)
4 dagen 2 uur geleden
Moonspell (PT)
4 dagen 21 uur geleden
Death (USA)
4 dagen 21 uur geleden
Magical Hearts (DE)
5 dagen 2 uur geleden
Daylight Silence (IT)
5 dagen 2 uur geleden
Urban Steam (IT)
5 dagen 2 uur geleden
TumbleTown (NL)
5 dagen 2 uur geleden
Depths Of Kronos (NL)
5 dagen 3 uur geleden
Chapter7 (NL)
5 dagen 3 uur geleden
Ben Granfelt (FIN)
5 dagen 21 uur geleden
Bob Katsionis (GR)
5 dagen 21 uur geleden
Cyrcus Flyght (DE)
5 dagen 21 uur geleden
Dead Cross (USA)
5 dagen 21 uur geleden
Sathanas (USA)
5 dagen 23 uur geleden
While She Sleeps (UK)
5 dagen 23 uur geleden
Like A Storm (NZL)
5 dagen 23 uur geleden
Epica (NL)
5 dagen 23 uur geleden
Fields Of Troy (BE)
1 week 1 uur geleden
Pavillon Rouge (FR)
1 week 2 uur geleden
Patrick McCallion (UK)
1 week 3 uur geleden
The Obnoxious (NL)
1 week 3 uur geleden
Hillsphere (NL)
1 week 7 uur geleden
Florian Grey (DE)
1 week 7 uur geleden
Bombino (NER)
1 week 7 uur geleden
Sick n' Beautiful (IT)
1 week 7 uur geleden
Chelsea Grin (USA)
1 week 19 uur geleden
Crossfire (FR)
1 week 19 uur geleden

De Oekraïnse band Stoned Jesus heeft een vlip opgenomen voor het nummer 'Thessalia'. Die track is afkomstig van de op 7 september te verschijnen langspeler Pilgrims. Dat album zal verschijnen via Napalm Records. 

Stoned Jesus gaat ter promotie van deze langspeler ook op tournee in Europa. Die tournee start op 19 augustus in Frankrijk. Op 22 september speelt de band in Doornroosje te Nijmegen. Een dag later is de Melkweg in Amsterdam aan de beurt. 


Dat Terror in het najaar met een nieuw album komt, was al bekend. Op 28 september zal Total Retaliation uitkomen via Nuclear Blast in Europa en Pure Noise Records in de rest van de wereld. Total Retaliation wordt alweer de achtste studioplaat van Scott Vogel en co.

Om de fans alvast lekker te maken, is 'Mental Demolition' online gezet al single.  Die track kan ook via de bekende wegen gedownload of gestreamt worden. 

Check die track hier:


De van origine Braziliaanse metalband Soulfly heeft bekend gemaakt dat de groep op 19 oktober met het album Ritual gaat komen. Die release zal verschijnen via Nuclear Blast. 

Van dat album heeft Soulfly het nummer 'Evil Empowered' al online gezet. Deze eerste single is hier onder te beluisteren. 

Frontman Max Cavalera zegt:


Wie nog zat te twijfelen om naar Wacken Open Ait in 2019 te gaan, welke dan van 1 tot en met 3 augustus wordt gehouden, heeft te lang getwijfeld. Het spraakmakende festival in Noord-Duitsland is namelijk al uitverkocht. 

De organisatie laat weten dat er enkel nog maar een paar kaarten via bevriende reisorganisaties te verkrijgen zijn. Daarvoor kan men deze link raadplegen. 


Het Zweedse MCC (Magna Carta Cartel) toert in september en oktober door Europa. Op 6 oktober speelt de band in Gebr. de Nobel in Leiden.

 


De Nederlandse metalband Bleeding Gods heeft laten weten dat zij een nieuwe bassiste heeft verwelkomd: Yessica Otten. Samen met haar in de line-up zal er worden gewerkt aan de opvolgen van Dodekhatlon.


De editie van 2018 zit er nog maar net op, maar Wack Open Air heeft al goed nieuws voor de metalheads: de editie van 2019 vindt plaat van 1 tot en met 3 augustus en de eerste namen zijn al bekend. 

Die eerste namen liegen er niet om. Het grootste metalfestival in Europa zal Sabaton, Meshuggah, Within Temptation, Parkway Drive, Powerwolf, Korkus, Demons & Wizards, Rose Tattoo, Airbourne, Dark Funeral en Avatar sowieso gaan verwelkomen. 


In juli van 2017 speelde de progrockers van King Crimson uitgebreid in Mexico City. Van die performance in de Mexicaanse hoofdstad zijn opgenames gemaakt. Die gaan op 28 september wereldkundig worden onder de noemer Meltdown In Mexico.

Meltdown In Mexico zal drie audio-CD's bevatten, waarin sommige tracks pas voor het eerst in deze samenstelling zijn vastgelegd. Daarnaast de release ook een Blu-Ray bevatten met de beelden van de show. Dat geeft vele uren aan plezier voor de liefhebbers van Robert Fripp, Tony Levin en de andere helden. 


Slecht niets voor de mensen die nog van alleen de vrijdag of zaterdag van Nirwana Tuinfeest willen gaan genieten: de losse kaarten voor die dagen zijn uitverkocht. De enige mogelijkheid is nu nog om een combiticket voor de beide dagen te halen. Die zijn ook echter nog maar beperkt te verkrijgen. 

Als je komend weekend nog wilt overnachten op de camping van Nirwana Tuinfeest, moet je ook snel zijn. Er zijn ook daar nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Kortom, wie nog wilt gaan, weet wat hem te doen staat. 


De interactie band Devil Star heeft via de bekende diensten de single 'Dazed And Confused' online gezet. Het gaat hier inderdaad om de wereldberoemde klassieker van Led Zeppelin, maar dan in een nieuw jasje. 

Devil Star bestaat uit meesterbassist en guru van de fretloze bass Steve DiGiorgio. Naast hem Paul Crook (Anthrax, Sebastian Back, Meat Loaf), John Miceli (BLue Oyster Cult, Rainbow) en Frank Dimino van de partij. 

Een teaser van 'Dazed And Confused' in de versie van Devil Star kan hier bekeken en beluisterd worden:
 


Shinedown staat in het najaar voor een uitgebreide Europese tournee. Tijdens die tour, die op 29 oktober in het Engelse Newcastle start, zullen ook Starset en Press To Meco te zien zijn. Starset zal alleen de laatste vier data, in Rusland en Kazachstan, niet aanwezig zijn. 

Deze tournee strijkt ook in Nederland en België neer. Op 12 november spelen de bands in de 013 te Tilburg. Op de 16e van diezelfde maand staat een show in de Trix te Antwerpen op het programma. 


Herinner je je de hoes van The Number of the Beast van Iron Maiden? Poppenspeler - Eddie - trekt aan de touwtjes van een duivel die een hooivork vasthoudt? Die op zijn beurt weer aan de touwtjes trekt van de kleine man in het spel, slachtoffer van het sadistische amusement van deze twee slechteriken.


Behemoth is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een metalband die, mede door de sterke liveshows, zich aan de top van het genre heeft genesteld. Met de CD The Satanist en de DVD Messe Noir verkregen de Polen veel lovende kritieken. 

Nu staat het nieuwe hoofdstuk voor de deur. Op 5 oktober zal Behemoth komt met I Loved You At Your Darkest. Die plaat zal uit gaan komen via Nuclear Blast, net als de vooraf te verschijnen 7" God=Dog. Voor die track is de video hieronder te zien. 


De Nederlandse rockers van Komatsu komen op 7 september met het album A New Horizon. Die plaat zal dan via Argonauta Records op de wereld en wordt de opvolger van Recipe For Murder One.

Van die plaat is nu de titeltrack online. De band heeft daar een bijzonder video voor geschoten. Komatsu blijft zelf zijn eigen horizon verleggen. 


De problemen met de website zijn grotendeels opgelost. Dit betekent echter wel dat een deel van de inhoud van de afgelopen zes weken ontbreekt. De reviews zullen zo spoedig mogelijk terug online verschijnen. 

Tevens de aandacht voor de nieuwe Facebook-pagina. Wegens het overlijden afgelopen jaar van Hans K. en het niet behulpzaam zijn van de mensen achter Facebook, waren we genoodzaakt een nieuwe pagina aan te maken. Go and like!


Dat Moonspell op 17 augustus via Napalm Records met de DVD Lisboa UnderThe Spell gaat komen, is geen nieuws meer. Dat men nu kan genieten van de versie van 'Alma Mater' van die release, is dat wel. 


Metal Allegiance, de samenwerkingen tussen een flink aantal bekende metalheads met daarbij een mooi scala aan gastmuzikanten, gaat op 7 september met een nieuwe plaat komen. Op die dag zal Volume II - Power Drunk Majesty verschijnen. Net als zijn voorganger zal die uit gaan komen via Nuclear Blast. 


De rockband +LIVE+ brengt als eerste nieuwe muziek sinds hun reunion vorig jaar, op vrijdag 22 juni het nummer ‘Love Lounge’ op single uit. De video werd onlangs opgenomen in Harlem New York, met fotograaf Clay Patrick McBride. 

Op zondag 15 juli staat +LIVE+ op Bospop Weert geprogrammeerd om het hoofdpodium af te sluiten. 


Nick Oliveri en stilzitten. Dat is een combinatie die meestal niet vrijwillig voor elkaar gekregen kan worden. Het icoon van het voormalige Kyuss gaat dit jaar met Dwarves onder andere op Helldorado spelen. Toch komt hij ook nog solo met een tournee. 

Tijdens die tournee kan het zomaar zijn dat Nick Oliveri wel gaat stilzitten. De tournee is namelijk met zijn Death Acoustic project. Nick Oliveri speelt dan bekende en minder bekende hits samen met zijn akoestische gitaar. 


De Schotse post-rock band Mogwai heeft vandaag hun album KIN aangekondigd. Het betreft de soundtrack voor de gelijknamige sci-fi misdaadfilm die op 31 augustus uit komt. Het is ’t eerste werk van de groep, die onlangs nog op Best Kept Secret te zien was, na hun succesvolle studioalbum Every Country’s Sun uit 2017.


Adreswijziging

Let op: het adres van de redactie is veranderd. Check hiervoor 'contact', onderaan deze site. 

Like us on Facebook

Wij zoeken jou!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste muziekliefhebbers om ons team te versterken. Mail ons voor verdere informatie.

  • Sign in with Twitter

Zoek

Doorzoek White Room Reviews advanced