Reviews

Gorod (FR)
18 uur 8 min geleden
Earthless (USA)
18 uur 50 min geleden
Hatesphere (DK)
19 uur 16 min geleden
3D Monster (NL)
1 dag 1 uur geleden
Overdrivers (FR)
1 dag 20 uur geleden
Whispering Sons (BE)
1 dag 22 uur geleden
Vinyl Floor (DK)
1 dag 23 uur geleden
Acrid (NL)
2 dagen 1 uur geleden
Benighted (FR)
2 dagen 2 uur geleden
Threshold (UK)/ The Silent Wedding (GR)/ Maxxwell (CH)
2 dagen 3 uur geleden
Soulfly (USA)
2 dagen 6 uur geleden
Embers of Oblivion (NL) + Acrid (NL)
3 dagen 20 uur geleden
Paceshifters (NL)
1 week 18 uur geleden
Einherjer (NO)
1 week 18 uur geleden
Nirnaeth (FR)
1 week 18 uur geleden
The Sore Losers (BE)
1 week 1 dag geleden
Summer Storm (FR)
1 week 2 dagen geleden
Kadavar (DE)
1 week 2 dagen geleden
Delise (NL)
1 week 2 dagen geleden
Moonshine Oversight (FR)
1 week 2 dagen geleden
Thorium (BE)
1 week 2 dagen geleden
Last Of Us (BE)
1 week 2 dagen geleden
Møster! (NO)
1 week 4 dagen geleden
Drop Dead (FR)
1 week 4 dagen geleden
Enemy Of The Enemy (FR)
1 week 5 dagen geleden
Genus Ordinis Dei (IT)
1 week 5 dagen geleden
Ottone Pesante (IT)
1 week 5 dagen geleden
Gang (FR)
1 week 5 dagen geleden
Shining (NO)
1 week 6 dagen geleden
Minsk (USA)/ Zatokrev (CH)
2 weken 21 uur geleden

Volgend jaar is het zover; op 1 februari komt ‘Paths’ uit, het vijfde studioalbum van de Britse band Wille & The Bandits. Als voorproefje brengen ze vandaag de single ‘Find My Way’ uit. Beluister 'Find My Way' middels deze link.


De tragische en onverwachte dood van de zoon van gitarist Tony Rombola heeft Godsmack genoodzaakt de Europese tournee uit te stellen. Frontman Sully Erna heeft dat met een statement laten weten:
 

“With my deepest regrets, and on behalf of our guitarist Tony and his wife Sue, I am personally writing this message to all of our fans worldwide to inform you that Tony and his family have suffered a loss that no parent should ever have to endure.


De Franse rockband Novatom is er één met een ander verhaal. Niet alleen qua muziek wijken ze af van de gebaande paden, de band is ook geen standaardformatie. Er zijn er maar weinig die als drie broers zijnde kunnen zeggen dat ze een band zijn. 

Dat geldt wel voor Novatom. De heren hebben in verschillende studio's aan hun eerste langspeler gewerkt. Van dat album, welke uit is gekomen in eigen beheer en Misty Silhouettes heet, is het nummer 'Why?' afkomstig. Daarvoor is een officiële video gelanceerd. 


Afgelopen zondag nog in TivoliVredenburg, maar nieuwe data zijn al bekend. De Noord-Ierse rockband Therapy? komt in januari namelijk terug naar Nederland. De shows staan in het teken van het onlangs verschenen vijftiende studioalbum 'Cleave'. De kaartverkoop is per direct gestart via de websites van de zalen.

Therapy? live zien kan op:
24/01 Maastricht - Muziekgieterij
25/01 Amersfoort - Fluor
26/01 Erp - Momfest
27/01 Amsterdam - Melkweg


Snel groeiend festival Wavefest keert op zaterdag 20 oktober terug met de vierde editie. Dit keer met maar liefst zeven (inter)nationale bands. Wavefest biedt de old school liefhebbers en nieuwe wavers de juiste sfeer en bands om te genieten van deze geweldige muziek. New wave is de naam van een muziekstrijl, waar geen eenduidige omschrijving voor is te geven. Denk aan bands als The Cure, Joy Division en Depeche Mode.


Morgen speelt de band op Desertfest in Antwerpen, wat wordt gehouden in de Trix, maar nu heeft Blood Of The Sun ander goed nieuws: de nieuwe plaat kan in zijn geheel gestreamt worden. 

Die stream kan gevonden worden op deze locatie. Blood's Thicker Than Love zal uit gaan komen via Listenable Records. Die platenmaatschappij verzorgt de stream ook. 


Het was nog maar januari van dit jaar toen de Amerikaanse band Of Mice & Men met het album Defy via Rise Records kwam. Toch heeft de band bekend gemaakt dat er in de studio al wordt gewerkt aan nieuw materiaal. Niemand minder dan Josh Wilbur is de man achter de knoppen. 

Of Mice & Men gaat ook op tournee met Bullet For My Valentine en Nothing More. Die tournee strijkt op 7 november neer in de 013 te Tilburg. Kaarten voor die show zijn te koop via de website van 013.


Waar Machine Head onlangs nog het nieuws haalde vanwege het aanstaande vertrek van drummer Dave McClain en gitarist Phil Demmel, heeft de band nu iets positievers te melden: een nieuwe lyricvideo. 

Voor het nummer 'Triple Beam' staat de lyricvideo online. 'Triple Beam' is afkomstig van het begin dit jaar via Nuclear Blast verschenen Catharsis

Check die video hier:


De Belgische doompop-band The Girl Who Cried Wolf brengt op 30 november zijn nieuwe studioalbum A(R)MOR uit. De teaser-track Ashes is nu te beluisteren.


De industriële rockband The Young Gods speelt op 27 maart 2019 in Paradiso Noord in Amsterdam. De Zwitsers staan bekend als de grondleggers van de elektronisch gedreven alternatieve rockmuziek. Kaarten voor deze show zijn per direct verkrijgbaar via de website van Paradiso.


Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, Rotterdam maakte vandaag haar programma bekend. O.a. het fenomeen Karel,  Noorderslag bevestigingen Kita Menari en Donna Blue, Meis, de kleindochter van Boudewijn de Groot, en acts als TAPE TOY en Luna Mae komen op 3 november naar het centrum van Rotterdam.


Het heeft zes jaar geduurd, maar eindelijk krijgt debuutplaat Scorn Aesthetics van het Franse metalgezelschap Ad Patres een opvolger. De death metal band heeft laten weten dat in januari de nieuwe plaat dan echt uit zal komen. 

De tweede langspeler uit de carrière van Ad Patres zal A Brief Introduction Of Human Experiments gaan heten. Deze plaat zal uit gaan komen via Xenokorp.


Op 18 januari 2019 brengt de legendarische singer-songwriter Joe Jackson zijn nieuwe album Fool uit. Met Fool, alweer zijn twintigste album en de opvolger van het in 2015 verschenen Fast Forward, ging voor Joe Jackson een langgekoesterde wens in vervulling: een tournee afronden en direct daarna met de band de studio in om een album op te nemen.

Onlangs speelden de heren van Rose Tattoo nog een verbluffende show op Baroeg Open Air. Nu is er echter een hele andere reden waarom deze Asutralische rockhelden in de spotlight staan. 


Dat het boek van Legion Of The Damned een vervolg in januari krijgt, is alom bekend. De Nederlandse metalband heeft van die aankomende plaat nu ook een nieuwe single online gezet: 'The Widow's Breed'.


Delise maakt catchy Nederlandstalige popliedjes met een vleugje singer-songwriter en folk. Haar heldere stem, gitaarspel en teksten vormen het fundament van debuutalbum ‘Bladzijde 1’ dat vandaag is uitgekomen. Delise viert de release in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn op 6 oktober. Er zijn speciale gastoptredens van onder andere Matthijn Buwalda en Hans van Vuuren.


1 november is de dag die voor de liefhebbers van Burzum en van tributeplaten genoteerd kan worden. Dan zal via Antichrist Magazine een 22 tracks tellende tribute aan Burzum worden uitgebracht onder de noemer A Tribute To Burzum.

Bands van over de hele wereld zullen hun interpretatie geven van nummers van Burzum. Eén van de artiesten die meewerkt, is de Duitse Katarina Gubanova, ook bekend als Miss Key. Zij heeft eerder al Satyricon in haar versie weten te gieten, en zal dat bij Burzum ook gaan doen. 


De Nederlandse metalband For I Am King (afgekort als FIAK) heeft zojuist zijn nieuwe video 'Forever Blind' online gezet, zie hieronder. Het is de 2e single, afkomstig van het nieuwe 2e studio-album 'I' dat op vrijdag 7 december wordt gepresenteerd in de Melkweg Amsterdam. Eerder dit jaar bracht de band de single-video 'Prey' uit.
 

Morgen, vrijdag 5 oktober, komt de Belgische metalband Thorium met het album Thorium, wat hun debuutalbum is. Die schijf zal uit gaan komen via Empire Records. Bij een release hoort ook een mooi feestje. Dat wordt zaterdag 6 oktober gebouden in de The Jack te Eindhoven. Daar zal Thorium de plaat aan het publiek voorstellen. 

Wie nu echt niet kan wachten, heeft geluk. De band heeft voor het nummer 'Icons Fall' een lyricvideo online gezet. Die video is hieronder te zien. 


Volgend jaar bestaat Skunk Anansie vijfentwintig jaar en daarom brengt de iconische band op 25 januari 2019 via V2 Records het live-album 25LIVE@25 uit. Het album bevat opnames die de afgelopen jaren zijn gemaakt en door Jeremy Wheatley zijn samengebracht tot één uniek concert. Het is een passende ode aan de ongelofelijke carrière van Skunk Anansie en haar belang als muzikale en culturele kracht.

Adreswijziging

Let op: het adres van de redactie is veranderd. Check hiervoor 'contact', onderaan deze site. 

Festerfest

Like us on Facebook

Wij zoeken jou!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste muziekliefhebbers om ons team te versterken. Mail ons voor verdere informatie.

  • Sign in with Twitter

Zoek

Doorzoek White Room Reviews advanced