Reviews

Terror (USA)
22 uur 38 min geleden
Vreid (NO)
2 dagen 18 uur geleden
Voivod (CDN)
2 dagen 22 uur geleden
Ten Years Today (NL)
2 dagen 22 uur geleden
Aborted (BE)
6 dagen 14 uur geleden
Slaegt (DK)
6 dagen 22 uur geleden
Silver P (IT)
1 week 15 uur geleden
Maurice van Hoek (NL)
1 week 15 uur geleden
Baroeg Open Air (NL)
1 week 19 uur geleden
MaYaN (INT)
1 week 22 uur geleden
Therapy?
1 week 1 dag geleden
Joe Bonamassa (USA)
1 week 1 dag geleden
Krisiun (BR)
1 week 2 dagen geleden
Deicide (USA)
1 week 3 dagen geleden
Albert Marshall (IT)
2 weken 18 uur geleden
Chalice (BE)
2 weken 18 uur geleden
Everlast (USA)
2 weken 1 dag geleden
Cripple Black Phoenix (UK)
2 weken 1 dag geleden
Pale Waves (UK)
2 weken 2 dagen geleden
Brant Bjork (USA)
2 weken 2 dagen geleden
Circles (AUS)
3 weken 1 dag geleden
Tantara
3 weken 2 dagen geleden
Pig Destroyer (USA)
3 weken 2 dagen geleden
KIN
Mogwai (UK)
3 weken 3 dagen geleden
Schollenpop (NL)
4 weken 2 dagen geleden
Dee Snider (USA)
4 weken 4 dagen geleden
Foscor (ES)
4 weken 5 dagen geleden
Man With A Mission (JPN)
5 weken 22 uur geleden
Crawl (SWE)
5 weken 1 dag geleden
Doro (DE)
5 weken 2 dagen geleden

Zoals ieder jaar wordt in Scheveningen Schollenpop georganiseerd. Het gratis toegankelijke festival op het strand had dit jaar ook weer een mooi programma. Waar de organisatie er alles aan doet om de zaken zo goed mogelijk te regelen, is er één element dat niet geregeld kan worden: het weer. Weer of geen weer, Schollenpop ging door.

Wie over duinovergang 12 loopt ten zuiden van de haven in Scheveningen, ziet het strand. Rechts, tegen de haveningang, verrees een groot podium en een grote witte tent. Waar op het grote podium de acts van nationale en internationale naam speelden, was het in de tent meer lokaal werk. Ondanks alle goede bedoelingen, was het weer een flinke spelbreker. De zon en de hevige buien waren in een vurig gevecht met elkaar om een plek boven het terrein van Schollenpop. Om die reden stond White Room Reviews, helaas, niet vooral toen de Nederlandse metalhelden van For I Am King het podium bestegen.
Doordat niet alleen de regen van invloed was, bleek daarna. In de haast werd op Den Haag Centraal snel bus 22 gepakt. Blijkbaar gaat die twee kanten op. Toen het Bronovo ziekenhuis in beeld kwam, was duidelijk dat het festivalterrein niet vroeg bereikt zou worden. Op het moment dat de weg er naartoe eindelijk succesvol was afgelegd, was het de beurt op het hoofdpodium aan The Cool Quest. De enthousiaste band uit Zwolle liet zien dat hun frisse mix van stijlen, waardoor ze ook iets weg hebben van Chef’Special, bleek live erg aanstekelijk. Toen de zanger vroeg om handen, waren veel bezoekers in die sferen dat ze die handen inderdaad in de lucht gooiden. De medley met onder andere ‘Me, Myself & I’ in een hoofdrol aan het eind zorgde er tevens voor dat deze Zwollenaren met een daverend slotakkoord afscheid van het publiek namen. Dat hun set sterk was, bleek uit het feit dat er mensen die duidelijk niet specifiek voor The Cool Quest waren gekomen, lekker mee stonden te dansen. Louter complimenten voor The Cool Quest dan ook.The Cool Quest Schollenpop

The Cool Quest
 
Terwijl in de tent het toen de beurt was aan No Justice, een jonge groep die met eigen werk de tent vol hield en de handen flink op elkaar kreeg, werd het terrein nog even beter verkend. De eetkraampjes waren goed verzorgd, waarbij de burgers en de friet goed smaakten, en ook qua drank was er aan alles gedacht. Naast het immer smakende bier was er ook goede koffie en thee te verkrijgen. Gezien de weersomstandigheden was dat geen slechte vinding.
Om half acht was het de beurt aan The Boxer Rebellion. Eerder dit jaar kwam dit Britse gezelschap met Ghost Alive. Die plaat stond tijdens deze show ook centraal. Opener ‘What The Fuck’ was ook de opener van de set op Schollenpop, terwijl ook ‘Love Yourself’ en ‘Here I Am’ deel uit maakten van de set. De indierockers waren niet gekomen om de boel flink op de schudden. De kracht van The Boxer Rebellion, zeker de laatste release in acht nemend, is om de luisteraar te bedwelmen. Een mooi moment was ‘New York’. De van Promises afkomstige track werd gespeeld met de gitarist en bassist ineens als extra percussionisten. Dat gaf een hele intense lading aan het nummer. Na vijftien tracks was de show gedaan. Een uur The Boxer Rebellion, betekende een uur genieten en wegdromen. Zelfs zonder volledig te kunnen genieten van de zon lukte dat.The Boxer Rebellion

The Boxer Rebellion
 
De andere headliner van de dag was De Likt. De Nederlandse formatie speelde eerder Pinkpop plat en ondanks dat ze nu voor een stuk minder mensen speelden, maakte dat niet uit. De energie van De Likt  kent geen modus zonder aanstekelijk te zijn. Daarna was het aan DJ Trobi om het feest af te sluiten. Toen was de zon al lang en breed van de radar verdwenen.
Het moge dan misschien niet de editie met het meest ideale weer zijn geweest, Schollenpop was qua acts een succes en de mensen die er waren, waren louter positief. Buiten een roep om meer metal, iets wat nooit erg is, viel er geen onvertogen woord te horen. Kortom, op naar volgend jaar.

Meer foto's binnenkort op onze Facebookpagina.

Adreswijziging

Let op: het adres van de redactie is veranderd. Check hiervoor 'contact', onderaan deze site. 

Like us on Facebook

Wij zoeken jou!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste muziekliefhebbers om ons team te versterken. Mail ons voor verdere informatie.

  • Sign in with Twitter

Zoek

Doorzoek White Room Reviews advanced