Reviews

Overdrivers (FR)
14 uur 54 min geleden
Whispering Sons (BE)
17 uur 8 min geleden
Vinyl Floor (DK)
17 uur 28 min geleden
Acrid (NL)
19 uur 25 min geleden
Benighted (FR)
20 uur 27 min geleden
Threshold (UK)/ The Silent Wedding (GR)/ Maxxwell (CH)
21 uur 43 min geleden
Soulfly (USA)
1 dag 1 uur geleden
Embers of Oblivion (NL) + Acrid (NL)
2 dagen 15 uur geleden
Paceshifters (NL)
6 dagen 12 uur geleden
Einherjer (NO)
6 dagen 12 uur geleden
Nirnaeth (FR)
6 dagen 13 uur geleden
The Sore Losers (BE)
1 week 18 uur geleden
Summer Storm (FR)
1 week 18 uur geleden
Kadavar (DE)
1 week 20 uur geleden
Delise (NL)
1 week 22 uur geleden
Moonshine Oversight (FR)
1 week 22 uur geleden
Thorium (BE)
1 week 23 uur geleden
Last Of Us (BE)
1 week 1 dag geleden
Møster! (NO)
1 week 3 dagen geleden
Drop Dead (FR)
1 week 3 dagen geleden
Enemy Of The Enemy (FR)
1 week 3 dagen geleden
Genus Ordinis Dei (IT)
1 week 3 dagen geleden
Ottone Pesante (IT)
1 week 3 dagen geleden
Gang (FR)
1 week 4 dagen geleden
Shining (NO)
1 week 5 dagen geleden
Minsk (USA)/ Zatokrev (CH)
1 week 6 dagen geleden
The Joy Formidable (UK)
1 week 6 dagen geleden
Thron (DE)
1 week 6 dagen geleden
Dead End (NL)
2 weken 15 uur geleden
Asbest (CH)
2 weken 16 uur geleden

Oké, er zijn mensen die stellig beweren dat grunge uit is en in de jaren ’90 al begraven is. Er gelukkig ook bands die vol tegen die stelling gaan, niet met woorden, maar met muziek. Het Nederlandse drietal Paceshifters hoort daarbij. De langspeler Waiting To Derail rockt de speakers uit en live bruist de energie zelfs tot buiten de voegen van de venues. Om dat te vieren komt Paceshifters met Live In Concert ’17. Voor wie het niet begrijpt, dit is een liveregistratie van Paceshifters die ook nog eens verdeeld over twee schijven (vinyl of CD) is. 
Gezien de luxe uitgave, die per fiets thuis wordt bezorgd, al lang over de toonbank is gegaan, betreft het hier een bespreking van de audio-versie van Live In Concert ’17. Hoewel de video geweldig is, perfect weergeeft waarom Paceshifters zo rocken, gaat het nu even om wat deze drie heren dan daadwerkelijk doen: muziek maken. En ja, een drietal is in het verleden al vaker een succes gebleken. Cream, Nirvana en tegenwoordig bijvoorbeeld Kadavar hebben dat al bewezen. Paceshifters laat live ook horen aanstalten te maken om in dat rijtje aan te sluiten. Opener ‘Boundaries’, ‘Dead Eyes’ en ‘Stranger’, allen van de eerder aangehaalde, recente langspeler, geven dat goed weer. Zowel vanuit de studio als op een liveplaat bruist het van de energie. Voor dat laatste mag er ook een dikke pluim uitgaan naar de mensen achter de knoppen, want de live-energie stroomt de huiskamer in, iets wat niet bij elke liveplaat het geval is.
Live In Concert ’17 heeft ook nog een zeer aangename verrassing voor mensen die nog nooit van Paceshifters hebben gehoord. Hoewel er afgevraagd kan worden of er iets mis is met die mensen, moet er vanuit worden gegaan dat zij Nirvana wel kennen (en als dat niet het geval is, dient 1-1-2 gebeld te worden). Speciaal voor hen vertolkt Paceshifters ‘Aneurysm’. Voor hen die dat niet door hebben: dat is een nummer van Nirvana dat niet ‘Smells Like Teen Spirit’ of ‘Come As You Are’ heet. Overigens is dit niet de enige cover in de set. Van Dead Moon wordt ‘54/40 Or Flight’ ook gespeeld.
Het moge duidelijk zijn: mensen die nog steeds stellen dat grunge dood is, hebben het overduidelijk aan het verkeerde eind. Dat bewijzen deze drie Nederlandse rockende vrienden. Het gaat te ver om te stellen dat Smashing Pumpkins terug samen is hierdoor, maar Paceshifters zijn het levende (en levendige) bewijs dat het genre springlevend is. Een geweldige release die de klasse van deze kompanen onderstreept.

Adreswijziging

Let op: het adres van de redactie is veranderd. Check hiervoor 'contact', onderaan deze site. 

Festerfest

Like us on Facebook

Wij zoeken jou!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste muziekliefhebbers om ons team te versterken. Mail ons voor verdere informatie.

  • Sign in with Twitter

Zoek

Doorzoek White Room Reviews advanced